Kreditförsäkringens fördelar

Varför ska jag ha kreditförsäkring?

De flesta företag försäkrar sina byggnader, maskiner och lager men glömmer ofta att försäkra företagets största tillgång, sina kundfordringar. Även lojala kunder som du har lång erfarenhet av kan stöta på ekonomiska svårigheter då deras kunder i sin tur kan misslyckas med betalningar och marknader kan svikta. Har dina kunder svårigheter att betala sätter det press på din likviditet och det kan snabbt hindra ditt företags tillväxt, minska konkurrenskraften och leda till ökad sårbarhet.

Men har du en kreditförsäkring behöver du inte oroa dig över effekterna som blir av att dina kunder inte kan betala. Förfaller fordringar eller går din kund i konkurs betalar försäkringen ut 90% av din fordran så att du kan fortsätta att bedriva din verksamhet.

Det finns många skäl att skaffa kreditförsäkring

En kreditförsäkring är en bra investering om du vill…

 • 1Öka din omsättning utan att öka din risk
  När du tecknar en kreditförsäkring hos Euler Hermes tar vi över kreditrisken och du behöver bara koncentrera dig på tillväxt och att utveckla din verksamhet.
 • 2Skydda din verksamhet mot förluster och öka likviditeten
  Skulle det hända att din kund får betalningssvårigheter skyddas du av din kreditförsäkring och din förlust ersätts.
 • 3Öka dina möjligheter till finansiering
  En försäkring av dina fordringar förbättrar ditt företags kassaflöde och ger dig tillgång till större krediter och bättre finansieringsvillkor.
 • 4Spara in på kostnader
  Med en kreditförsäkring behöver du inte lägga ner tid på att bedöma dina kunders kreditvärdighet. Vi gör jobbet åt dig och hjälper dig att välja lönsamma kunder.
 • 5Bli av med obehagliga överraskningar
  En kreditförsäkring ger dig större möjligheter att skapa en realistisk budget. En försäkringspremie kan budgeteras i motsats till en förlust så att du kan undvika oförutsedda händelser och sova gott om natten.

Kontakta en av våra rådgivare och lär dig mer om hur du skyddar ditt företag på bästa sätt.

Kontakta oss